Let op voor zowel niet leden als leden van de SNGN

Ook kunnen hier de inschrijf formulieren ingeleverd worden voor de TT Elst, tevens is dit de sluitingsdatum voor het inleveren van deze formulieren

Lokatie: Soestervogelvrienden in soest

Adres: Molenstraat 8d ingang via de van goyenlaan tussen Huisnr 149 & 151

Voor het eerst in de geschiedenis van de SNGN wordt dit evenement gehouden. Doel van deze dag is dat het een leuke en leerzame dag gaat worden. De bedoeling is dat je een leuke vogel kunt aanschaffen of een ander leuke vogels kunt aanbieden en daarnaast moet het een leerzame dag worden om op een hoger niveau je koppels samen te stellen.

Koppelwedstrijd

• De wedstrijd gaat om de beste koppels, het beste TT koppel en het beste kweekkoppel.

• De keuring van het beste TT koppel vindt plaats door een keurmeester. De keuring van het beste kweekkoppel vindt plaats door onze technische commissie.

• Je schrijft jezelf in voor 1 van deze twee categorieën. De vogels dienen samen in een TT kooi geplaatst te worden. Inschrijving tot uiterlijk 31 augustus. Inschrijven kost 2 euro per kooi.

• Voor beide categorieën zijn prijzen beschikbaar. De TT koppels zullen gekeurd worden op een keurbrief van de NBVV. Vogels mogen max. 2 jaar oud zijn.Voor de keuring van de kweekkoppels zal er een formulier opgesteld worden door de technische commissie. Doel van elk formulier is de plus en minpunten te benadrukken. Ook geeft men kweekadvies. De leeftijd is vrijgegeven in deze klasse van de vogels.

• Je kunt je koppels ook laten samenstellen door onze technische commissie, heb je moeite met selecteren en wil je geholpen worden dan is dit je kans. De technische commissie zal tijd inruimen om kwekers hierbij te helpen. We zit er een limiet aan deze selectie en dat is maximaal 6 koppels per persoon.

• Men kan bij beide keuringen aanwezig zijn en het heeft een open karakter. Puur om te leren van de keurmeester en van onze technische commissie waar kwekers in zitten die al jaren op een hoog niveau kweken.

• Ook zal er een publieksprijs zijn, deze wordt aangewezen door de bezoekers!

• Na de wedstrijd ontvangen alle deelnemers een digitale oorkonde.

Lezing 

De lezing zal in teken staan van koppelingen voor de kweek. Deze lezing wordt gegeven door onze technische commissie. Doel is om iedereen op een hoger niveau te krijgen. Ook zullen de vogels van de koppelwedstrijd hierin meegenomen. Neem dus koppels mee en laat je helpen met de koppelingen!

Beurs

Iedereen mag hier zijn of haar gouldamadines aanbieden. Max. 2 vogels per TT kooi. Alleen schone TT kooien zijn toegestaan met voerbakje en voer erin ook moet er een drinkflesje aanhangen. Verder alleen gezonde vogels verkopen en vogels die volledig op kleur zijn. Ook dienen de vogels natuurbroed te zijn. Inschrijven kost 1 euro per vogel en de SNGN verkoopt de vogels voor je. Uitkooien van deze vogels vind plaats na 14:30 uur. Aan te raden is zelf transportkisten/kooitjes mee te nemen.

De ruilhoek 

Hier mag je vogels met elkaar ruilen. Kleine hoek in de zaal waar een ruil mogelijkheid is.

Fotograaf

Jawel, het is mogelijk om je gouldamadine op de foto te zetten op deze dag. Leuk om de foto’s op Facebook te zetten of om te printen.

Gouldamadine Kids’club 

Er is een uur lang ingeruimd voor activiteiten met de kinderen. Verder kunnen de kinderen onbeperkt kleuren.

Ontmoet de mensen van de kidsclub! Er is plek ingeruimd voor activiteiten in Diana’s Gouldamadine Knutselhoek. Knutsel mee, dit gaat zeer gaaf worden!

Ook geven wij elk kind een goodiebag mee. Iedereen mag meedoen, voor leden van de Kidsclub is dit gratis en niet leden betalen 2 euro per kind. Let op! Geef je kind op voor de activiteiten.

Ontmoet de mensen van Facebook en het bestuur van de SNGN

Natuurlijk staat deze dag in het teken van elkaar de hand schudden en elkaar te ontmoeten. Kom met je vragen, opmerkingen of suggesties! Maak er een leuke gezellige dag van! Wij zullen uitleggen wij wij zijn als club en ook zullen wij merchandising te koop hebben.

Veiling t.b.v. SNGN

Graag zouden wij een veiling willen toevoegen. Doel is goede kweekkoppels veilen om anderen de kans te geven echt stappen te maken. Wij willen wel samen een plafond afspreken qua prijs. Bedoeling is dat men zich kan inschrijven op deze koppels. Wij zoeken hiervoor hulp van gevestigde SNGN kwekers. Het bedrag gaat volledig naar de kweker toe. Dit evenement hangt af van jullie inzet. Wil je ons helpen, neem dat contact op voor 20 augustus voor dit onderdeel. Lotje kost 1 euro per stuk.Graag contact opnemen met Mike Kuijper.

Sponsoring/leveranciers/opkopers

Wij zullen nog sponsors/voerleveranciers benaderen en een opkoper voor dit evenement. Wil je sponsoren of ben je zelf een opkoper, neem dan contact op met Mike Kuijper.

Inschrijven beurs en koppelwedstrijd

Formulieren zijn alvast op te vragen bij Mike Kuijper en Patrick Lippe. Verder volgt alles nog per mail en per post.

Programma

9 tot 9.30 uur – Inbrengen beurs en koppelwedstrijd

9.30 tot 10:30 verkoop/ruilen 

10:30 tot 12:00 klasse 1 TT koppel keuring

11 tot 12 uur – Evenement Kids’club

12.00 tot 12.30 – Pauze

12.30 tot 13:45- Klasse 2 kweekkoppel keuring 13.45tot 14.30 – bespreking + prijsuitreiking  14.30 – uitgifte vogels

Bij vragen op opmerkingen graag contact opnemen met Mike Kuijper en Patrick Lippe. Wij mensen jullie veel plezier op dit fantastische nieuwe evenement van de SNGN!

Wist u dat?

Wij de snelst groeiende speciaalclub van Nederland van de NBVV zijn? Wij hebben meer leden dan ooit, maar liefst 700! Wij groeien nog elke dag door en daarnaast hebben wij meer jeugdleden dan ooit tevoren en wie de jeugd heeft, jazeker die heeft de toekomst. Onze gemiddelde leeftijd binnen onze vereniging is enorm gedaald en ook hebben wij meer vrouwen in onze vereniging dan ooit tevoren. Wij hebben eigen Facebookgroepen, Instagram, YouTube kanaal, een blog en een Kids’club met maandelijks een eigen magazine. Verder hebben wij sinds 2019 een vernieuwd en verjongd bestuur. Het mag eens gezegd worden, het gaat goed met de SNGN!

De SNGN zit dus niet stil en wij zijn op weg naar de top, jij toch ook? Steun onze club en doe mee met deze zeer bijzondere en vernieuwende dag, die in het teken staat van verbroedering en samen elkaar verder helpen.

Voor een inschrijf formulier stuurt u een mail naar gouldamadinekwekers@gmail.com 

https://www.facebook.com/events/602558333544226/?ti=icl

Tentoonstelling Elst 2020

De nationale Gouldamadine tentoonstelling in Elst.

Woensdag 7 Okt.: Opening (alleen voor leden) 20:00 – 22:00 uur

Donderdag 8 Okt.:  10:00 – 21:30 uur 

Vrijdag 9 Okt.:  10:00 – 21:30

Zaterdag 10 Okt.:  10:00 – 14:30

 

Inschrijven voor deze tentoonstelling dient u eerst in te loggen als lid.

Voor meer informatie klik hier onder op meer info 

Meer info

Agenda

Waarom lid worden?

Het steunen van het kweken van natuurbroed gouldamadine.

4x per jaar ontvang je het clubblad “Spectrum”

1x per jaar de Nationale tentoonstelling Elst

Exclusief toegang op de eerste openingsdag van de Nationale tentoonstelling Elst

Regio ontmoetingsdagen 

Regio tentoonstellingen

Toegang tot de ledenlijst van meer dan 700 leden

Direct lid worden